Η οικογένεια μου…!

Τον Ιανουάριο τα «Αερόστατα» ασχολήθηκαν με το θέμα της οικογένειας.

Κάθε παιδί μας μίλησε για την οικογένεια του, από πόσα μέλη αποτελείται, πόσα αδέρφια έχει… Και στην συνέχεια τα καταγράψαμε.

Το κάθε παιδί παρουσίασε την οικογένεια του, μέσα από ένα κολάζ που δημιουργήσε με τους γονείς του… (Συνεργασία σχολείου-οικογένειας).

Είδαμε διάφορες εικόνες οικογενειών από όλο τον κοσμό. Τις σχολιάσαμε, απαριθμήσαμε τα μέλη τους, μιλήσαμε για τον τόπο κατοικίας τους και τέλος τα παιδιά βρήκαν ομοιότητες και διαφορές με τις δικές τους οικογένειες.

Και μία εικαστική δραστηριότητα… Κατασκευάσμε κούκλες από κουτάλες για το κουκλοθέταρο της τάξης μας! Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πολλά υλικά, όπως ξύλινες κουτάλες-υλικά χειροτεχνίας (κόλα, ματάκια, κουβάρι από μαλλί, αφρώδες χαρτί και τούλι).

Συνδυάζοντας τα λοιπόν, κατασκεύασαν την Κουταλοοικογένεια Πρασίνου (εξού και το πράσινο χρώμα στα μαλλιά!).

 

Η μουσική και οι μουσικοί!

Τον Ιανουάριο μιλήσαμε και για την μουσική.

Ξεκινήσαμε λοιπόν γνωρίζοντας διάφορους ήχους… Τα παιδιά είδαν πως μπορούμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους να παράξουμε ήχους…

Με το σώμα μας (χτυπώντας παλαμάκια, χτυπώντας τα πόδια μας στο πάτωμα), με διάφορα υλικά (με μαρκαδόρους, με τις σελίδες από ένα παραμύθι).

Τα παιδιά παράγουν ήχο χτυπώντας τα χέρια τους στα τραπεζάκια της τάξης μας…

 

Παίξαμε μουσικά παιχνίδια…

Στο πλαίσιο της Δημιουργίας-‘Εκφρασης, κατασκευάσαμε και ένα ομαδικό κολάζ, με τίτλο ΄΄Τα αερόστατα σε ρόλο μουσικών!΄΄.

Κάθε παιδί επέλεξε ένα μουσικό όργανο, το ζωγράφισε και το έκοψε. Στη συνέχεια ζωγράφισε τον εαυτό του και κόλλησε το μουσικό όργανο που προηγουμένως είχε κόψει!