Οι γιορτινές μέρες είναι από τις αγαπημένες των παιδιών και έτσι θελήσαμε μέσα από πολύ παιχνίδι και δημιουργική έκφραση να
βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, για να βιώσουν οι Μικροί εξερευνητές το γιορτινό κλίμα.
Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου…
Πρώτο βήμα ήταν ο στολισμός του δέντρου. Αφού δόθηκαν στολίδια στα παιδιά, τους ζητήθηκε να τα τοποθετήσουν, όπως εκείνα επιθυμούσαν. Σειρά είχε η γιρλάντα με την οποία έπαιξαν, χόρεψαν και στη συνέχεια την στόλισαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για το τέλος αφήσαμε το αστέρι το οποίο αφού επεξεργάστηκαν τα παιδιά, το τοποθέτησαν στην κορυφή του δέντρου.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Η δημιουργία διαφόρων στολιδιών ήταν αναμενόμενη.
Αρχίζοντας από τα χάρτινα στολίδια, θελήσαμε να βοηθήσουμε στον στολισμό του δέντρου της Χιονάτης με δικές μας δημιουργίες.

Η χρήση διαφόρων υλικών όπως οι μαρκαδόροι,η κόλλα και οι πούλιες βοήθησε τα παιδιά στον πειραματισμό και στην ανάπτυξη της φαντασίας τους.

Έπειτα συνεχίσαμε με τα πήλινα στολίδια. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν ένα νέο υλικό που τους έκανε τρομερή εντύπωση.

Με καθοδήγηση των παιδαγωγών μορφοποιούν τον πηλό
πιέζοντας το με τα χέρια τους και διαλέγοντας κουπάτ δημιουργούν
διάφορα σχέδια. Αφού στεγνώσουν οι δημιουργίες τους, τις
χρωματίζουν με διάφορα χρώματα.

Ο Ρούντολφ παίζει με τους φίλους του…
Το τραγούδι «Ρούντολφ το ελαφάκι» ήταν από εκείνα που άρεσαν πολύ στα παιδιά και το τραγουδούσαμε πολύ συχνά. Έτσι, λοιπόν, κάναμε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι με στεφάνια. Χρωματιστά στεφάνια απλώθηκαν στην τάξη και τα παιδιά με στέκες ελαφιού περνούσαν από στεφάνι σε στεφάνι. Ήταν μια διασκεδαστική διαδικασία για τα παιδιά και επαναλαμβανόμενη.

Σε κάρτες φτιαγμένες από τα παιδιά ευχηθήκαμε για όλους μια όμορφη χρονιά γεμάτη χαμόγελα και πολύ παιχνίδι!!!