Η Παραμυθοχώρα υποδέχτηκε το Μάρτιο μήνα παίζοντας και μαθαίνοντας μέσα από το αγαπημένο μέσο (ή και παιχνίδι) όλων των παιδιών, το «τρενάκι».

Δίνοντας τα εισιτήρια στον οδηγό, επιβιβαστήκαμε στο τρένο και το ταξίδι ξεκίνησε…Έπρεπε, όμως,  να είμαστε προσεκτικοί, γιατί το τρένο έκανε συχνές στάσεις, για να πάρει κι άλλους επιβάτες στη διάρκεια του ταξιδιού.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μας στον κήπο, δημιουργήσαμε και τις ράγες του τρένου. Τοποθετήσαμε τα τουβλάκια το ένα δίπλα στο άλλο και στόχος μας ήταν για κάθε βαγόνι,

κάθε παιδάκι να περπατήσει πάνω στις «ράγες», χωρίς να πέσει από αυτές.

    Ένα διαφορετικό τρενάκι κατασκευάσαμε αξιοποιώντας τις καλλιτεχνικές μας ικανότητες και χρησιμοποιώντας τις τέμπερες και απλά καθημερινά υλικά.

    Η Παραμυθοχώρα έπαιξε επίσης αυτό το μήνα με δύο χρώματα, το κόκκινο και το πράσινο.

    Χρησιμοποιώντας τα στεφάνια, τα παιδιά, όταν συναντούσαν το κόκκινο στεφάνι, έπρεπε να σταματήσουν. Όταν, όμως, έβλεπαν το πράσινο, έπρεπε να περάσουν μέσα από αυτό.

 

    Έχοντας ως στόχο την αναγνώριση των δύο αυτών χρωμάτων παίξαμε και διάφορα παιχνίδια ομαδοποίησης, που έπρεπε να συγκεντρώσουμε τα κόκκινα και τα πράσινα αντικείμενα μαζί ανάλογα με το χρώμα τους, αλλά και να τοποθετήσουμε τις κόκκινες και τις πράσινες μπάλες στο αντίστοιχο στεφάνι.