Με αφορμή τον ενθουσιασμό, το ενδιαφέρον όπως και των ερωτημάτων των παιδιών σχετικά με την ηρωίδα του βιβλίου «Φένια η αγαπημένη των ήχων, εκδόσεις Πατάκη», προέκυψε η ιδέα μιας επικοινωνίας! Να έρθουμε σε επαφή με ένα άλλο σχολείο και μια δασκάλα που γνωρίζει παιδιά σαν τη Φένια. Η κυρία Αφροδίτη ήταν το κατάλληλο πρόσωπο, για να απαντήσει με εγκυρότητα σε όλα τα ερωτήματα. Ακόμη, ήταν γνωστό πως εκείνη και η ομάδα της είχαν επεξεργαστεί την ιστορία του βιβλίου. Οπότε τα παιδιά και των δύο τμημάτων θα είχαν ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες από την επεξεργασία της ιστορίας.

Το ραντεβού (μέσω skype) ορίστηκε και η προετοιμασία ξεκίνησε. Η ομάδα είχε άλλη μία επιθυμία, να θέσει γενικότερα ερωτήματα για τη «δουλειά» της κυρίας Αφροδίτης!

Με την ολοκλήρωση της επικοινωνίας τα παιδιά ενθουσιασμένα θέλησαν με χαρά να στείλουν ένα δώρο στην κυρία Αφροδίτη και στην ομάδα του άλλου νηπιαγωγείου.

Επέλεξαν μια εικόνα από την ιστορία της Φένιας και δημιούργησαν μια αφίσα αφής με την χρήση διαφορετικών ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Μαζί με την αφίσα θέλησαν να στείλουν και ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Τα συσκεύασαν και έχοντας ζητήσει τη διεύθυνση του άλλου σχολείου, την έγραψαν, όπως μπορούσαν, και την τοποθέτησαν πάνω στη συσκευασία.Έτσι ήρθαν σε επαφή και με άλλους τρόπους επικοινωνίας!

Θερμές ευχαριστίες στην κυρία Μπεκιάρη Αφροδίτη (Νηπιαγωγό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών Καλλιθέας) για τη θερμή και άμεση ανταπόκρισή της στο «κάλεσμά» μας.