Με αφορμή τη νέα σύνθεση της ομάδας «Παραμυθοχώρα» με νέα πρόσωπα και νέους κατοίκους, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 παρευρέθηκαν στην τάξη της Παραμυθοχώρας γονείς και παιδιά με σκοπό να γνωριστούμε καλύτερα και να παίξουμε όλοι μαζί.

Η συνάντηση ξεκίνησε λοιπόν μ’ ένα παιχνίδι γνωριμίας. Μια χαρούμενη φατσούλα σε μορφή μπάλας περνούσε από χέρι σε χέρι σε όλους τους γονείς, οι οποίοι καλούνταν να πουν το όνομά τους και ποιο είναι το παιδί τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι με κομμένες χρωματιστές καρδιές στη μέση. Όση ώρα έπαιζε η μουσική, κινούμασταν στο χώρο. Την πρώτη φορά που σταμάτησε, διαλέγαμε ένα κομμάτι, ενώ τη δεύτερη φορά, ψάχναμε να βρούμε το άλλο μας «μισό», δημιουργώντας μία καρδούλα με την οικογένεια του οποίου έπρεπε να κάνουμε είτε μια χειραψία είτε να αγκαλιαστούμε.

Ακολούθησε στη συνέχεια ένα παιχνίδι με κάρτες, οι οποίες περιέγραφαν ένα-ένα παιδάκι, χωρίς να ακούγεται το όνομά του. Τον «γρίφο» έπρεπε να τον λύσουν οι γονείς μέσα από τα στοιχεία που τους δίνονταν. Μόλις βρίσκαμε τη σωστή απάντηση οι γονείς καλούνταν μαζί με το παιδί τους να ζωγραφίσουν με πινέλα και τέμπερες κάτι ξεχωριστό πάνω στο στολισμένο με μπλε χαρτόνι ταμπλό της τάξης.

Η ομαδική αυτή δουλειά στόλισε το χώρο της Παραμυθοχώρας, καθώς είναι μια τρυφερή και χαρούμενη ανάμνηση τόσο για τους γονείς όσο και για τα ίδια τα παιδιά, διότι αντιπροσωπεύει μια ομαδική δουλειά απ’ όλες τις οικογένειες της Παραμυθοχώρας και ταυτόχρονα από την κάθε μία ξεχωριστά.

Όταν ολοκληρώθηκε ο «πίνακας ζωγραφικής», παίξαμε μικροί και μεγάλοι μ’ ένα κόκκινο πανί. Δημιουργώντας ένα κύκλο και κρατώντας το πανί συντονίζαμε τις κινήσεις μας, για να το ανεβάσουμε ψηλά, να το κατεβάσουμε, να το κουνήσουμε, να περάσουμε κάτω απ’ αυτό.

Έπειτα, σειρά είχε το «κουτί με τις αναμνήσεις». Όση ώρα ακουγόταν  η μουσική, το κουτί ταξίδευε στα χέρια των γονέων. Όταν όμως σταματούσε, αυτός που κρατούσε το κουτί έπρεπε να το ανοίξει, να διαλέξει ένα από τα χαρτάκια που πειρείχε, και να «διαβάσει» μια ανάμνηση από τα παιδικά του χρόνια, την οποία θα επιθυμούσε να τη βιώνει και το παιδί του στην καθημερινότητά του στο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Τέλος, η όμορφη αυτή βραδιά του καλωσορίσματος στη νέα ανανεωμένη Παραμυθοχώρα, έκλεισε με τη δημιουργία ενός κύκλου από τους γονείς και τις παιδαγωγούς γύρω από τα παιδιά, ο οποίος συμβόλιζε την κοινή και καθημερινή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πλαισίου από εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις που προάγουν ταυτόχρονα την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.