Ο ενθουσιασμός των παιδιών, επιστρέφοντας από την παράσταση « Σέρλοκ Χόλμς, ένα μυστήριο με νόημα», ήταν τόσο μεγάλος, που εξέφρασαν έντονα την επιθυμία τους να γίνουν πρωταγωνιστές στη λύση και άλλων μυστηρίων και κυρίως να επεξεργαστούν ένα μυστήριο στο Βόρειο πόλο!

Λαμβάνοντας υπόψη μας την παιδαγωγική θέση το θέμα να εξάπτει την περιέργεια των παιδιών, να προσφέρει ευκαιρίες για λογικές, διαθεματικές συνδέσεις, να αποτελέσει αφορμή για διερευνήσεις μέσα από παρατηρήσεις και  αναζήτηση πληροφοριών σε διάφορες πηγές και κυρίως να βασιστεί στην ενεργητική και βιωματική συμμετοχή των παιδιών, οικοδομώντας  παράλληλα καινούριες γνώσεις και δεξιότητες, οι Ηλιαχτίδες μας ξεκίνησαν το ταξίδι τους μέσα από μία «επικοινωνία» γρίφων και μηνυμάτων με τον Σέρλοκ Χόλμς!

Μετά από μεγάλες περιπέτειες, το παγοθραυστικό είναι έτοιμο και εμείς περιμένουμε πώς και πώς να λύσουμε το μυστήριό μας.

Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις δοκιμασίες μας!

Θα καταφέρουν να ταΐσουν τους πιγκουίνους με τόσα ψάρια όσα λέει ο αριθμός στην κοιλιά τους;

Θα μπορέσουν να βρουν ποιος πιγκουίνος το έσκασε από τη σειρά του και να τον επανατοποθετήσουν;

Θα θυμηθούν τα γράμματα των τίτλων παραμυθιών που επεξεργαστήκαμε, για να τα ονοματίσουν;

Θα καταφέρουν να πάνε στο σωστό προσανατολισμό, ανάλογα με τα παγόβουνα που συναντάνε; (π.χ. παγόβουνο αριστερά- στρίψ’ τε δεξιά!)

Και αφού μιλούσαμε για πάγο και το διασκεδάσαμε τόσο πολύ, πόσο δύσκολο θα ήταν να ζωγραφίσουμε μ’ένα παγάκι;; Πήραμε πινέλα, παγοθήκες , τέμπερες, νερό και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε!

Αφού επιβεβαιωθήκαμε ότι ήταν έτοιμα τα χρωματιστά μας παγάκια,

Βάλαμε ποδιές, πήραμε τα παγάκια και ξεκινήσαμε!

Η αίσθηση τού να λιώνει το παγάκι στο χέρι μας, μας δημιούργησε μία μοναδική εμπειρία και μία αστείρευτη δημιουργικότητα! Τελικά, με πολλά διαφορετικά υλικά μπορείς να ζωγραφίζεις!

Στην χρωματιστή Ανταρκτική, όπως την ονομάσαμε, «δώσαμε ζωή» και τα αποτελέσματα των παιδιών εκπληκτικά!