Τον Νοέμβριο, οι «Σούπερ Ήρωες» επεξεργάστηκαν την ενότητα με θέμα «ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ», αφού παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του ελεύθερου παιχνιδιού, ότι τα παιδιά είχαν την περιέργεια και τη διάθεση να ανακαλύψουν λεπτομέρειες για αυτή την εποχή. Με την καταγραφή των κατεκτημένων γνώσεων, αλλά και αυτών που θέλουν να μάθουν προέκυψε το σχέδιο εργασίας.

1

Η έρευνα ξεκίνησε, ωθώντας τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με πλάσματα εκείνης της εποχής και να αναπτύξουν ενδιαφέρον για ιστορικά γεγονότα και προβλήματα διαφορετικών εποχών.

Οι Σούπερ παλαιοντολόγοι ήρθαν σε επαφή με βασικές ερευνητικές διαδικασίες και αφού ερεύνησαν, παρατήρησαν και δημιούργησαν μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, έφτασαν στο τελικό ερώτημα το οποίο τους εντυπωσίασε ιδιαίτερα!!

Πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι;

Το πείραμα – αναπαράσταση που υλοποιήσαμε με τη δημιουργία μακέτας, μας έδωσε την απάντηση!

2

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη χρήση διαφόρων υλικών και με τη τεχνική της χαρτοκολλητικής η μακέτα ολοκληρώθηκε!

3

Το κόκκινο μπαλόνι, πήρε τη θέση του ήλιου και η μεγάλη πήλινη μπάλα, πήρε αυτή του κομήτη. Η μακέτα καλύφθηκε με στάχτη και στη συνέχεια τα παιδιά έπιαναν την μπάλα – κομήτη και την πέταγαν πάνω στη μακέτα!

4

Η σκόνη σκέπασε τον ήλιο, τα φυτά, το νερό και τα ηφαίστεια..με το γνωστό αποτέλεσμα. Το συμπέρασμα του πειράματος ήταν πως η εξήγηση για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα!!!