Ο Σεπτέμβριος & ο Οκτώβριος θεωρούνται μήνες προσαρμογής πολύ σημαντικοί για το παιδί. Καλείται να μπει σ’ ένα περιβάλλον με καινούρια πρόσωπα αφενός τα οποία θα φροντίζουν εκείνο, δηλαδή τις παιδαγωγούς. Αφετέρου τα νέα παιδιά που αργότερα θα γίνουν φίλοι του. Για το λόγο αυτό παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας.

Καθώς ο καιρός προχωρούσε, τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αναπτύχθηκε το αίσθημα της εμπιστοσύνης, η “Παραμυθοχώρα” καλωσορίζει το Φθινόπωρο με ποικίλων ειδών εποικοδομητικές δραστηριότητες, όπως εικαστικά και κινητικές δραστηριότητες.

Οι κινητικές δραστηριότητες στις οποίες λαμβάνει μέρος το παιδί, έχουν ως στόχο τον συντονισμό των κινήσεων του σώματος, αλλά και την συνεργασία του με τα υπόλοιπα παιδιά.

 1

2

Από την άλλη μεριά τα εικαστικά (πχ. ζωγραφική κολάζ κλπ.) έχουν ως σκοπό  την εξερεύνηση του παιδιού με τη χρήση διάφορων υλικών (βαμβάκι, αποξηραμένα φύλλα κλπ.) μέσω των αισθήσεων και βοηθούν στην διέγερση της φαντασίας τους. Μαζέψαμε φύλλα τα ζωγραφίσαμε και τα κολλήσαμε φτιάχνοντας έτσι έναν πίνακα.

 3

4

Με τον ίδιο τρόπο φτιάξαμε  το σύννεφο με το βαμβάκι.

5

6

Κουνήσαμε το χαρτόνι πάνω- κάτω, δεξιά -αριστερά τα χρώματα ανακατεύτηκαν,

δημιουργώντας ένα έργο τέχνης.

Δήμητρα Καρατζά

Στέλλα Ισούφη