Η πρώτη μας επαφή με την «Χιονάτη»…

Ο Σεπτέμβριος μήνας μάς βρήκε να ανοίγουμε τις πόρτες μας και να υποδεχόμαστε στην αγκαλιά μας τα νέα μέλη της Χιονάτης μας, τα νέα μας «Μελισσάκια».

Ένας μήνας αφιερωμένος στην προσαρμογή των παιδιών στο νέο τους περιβάλλον, στον χώρο μέσα στον οποίο θα παίξουν, θα γελάσουν, θα δημιουργήσουν φιλίες και επακόλουθα θα διαμορφώσουν τη δική τους προσωπικότητα. Η δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τα ίδια τα παιδιά ήταν από τους πρωταρχικούς μας στόχους…

 Στη διάρκεια του μήνα προσαρμογής μας πραγματοποιήσαμε και τις πρώτες μας παιδαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες κινούνταν σε διάφορους τομείς.

 1

Μουσικοκινητική αγωγή

Τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες με ρυθμικά τραγούδια, τα οποία συνοδεύονται από κινήσεις και τα βοηθούν να εξασκούν την ισορροπία, το συντονισμό των κινήσεών τους και ταυτόχρονα γνωρίζουν το σώμα τους, τους φίλους τους και το χώρο μέσα στον οποίο κινούνται.

2

Εικαστικά

Γίνεται ευαισθητοποίηση των παιδιών να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν διάφορα υλικά, να πειραματιστούν μαζί τους χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Στις πιο μικρές ηλικίες έρχονται σε επαφή με τα υλικά αυτά, ελεύθερα ή κατευθυνόμενα και εφαρμόζουν ποικίλες τεχνικές στα έργα τους.

 3

Και φυσικά ας μην ξεχνάμε..

Tο ελεύθερο παιχνίδι

μέσα από το οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους συνομήλικους τους, κοινωνικοποιούνται, επικοινωνούν, δημιουργούν τις πρώτες τους σχέσεις, καλλιεργούν και αναπτύσσουν ποικίλα συναισθήματα και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν σιγά σιγά τη δική τους μοναδική προσωπικότητα.

4

Δάφνη Θωμαίδη

Δήμητρα Τσακάλη