Η προσδοκία της συμμετοχής μας στην παρουσίαση του βιβλίου, «Στου ονείρου μου την άκρη.. Φιλία έχω και αγάπη», της συγγραφέως Λητώ Τσακίρη, γέμισε την τάξη μας με ιδέες, έμπνευση και δημιουργικη διάθεση.

Η πρωτόγνωρη εμπειρία μας να γνωρίσουμε μία συγγραφέα ενός αγαπημένου βιβλίου, να παρευρεθούμε σε έναν ιδιαίτερο χώρο βιβλιοπωλείου (ΙΑΝΟΣ) και να πρωταγωνιστήσουμε στην παρουσίαση ενός βιβλίου, μας γέμισε ενθουσιασμό και υπευθυνότητα.

Πρώτα απ όλα συγκεντρώσαμε τις απορίες μας τόσο για το βιβλίο όσο και για την ίδια τη συγγραφέα και τις μετατρέψαμε σε ερωτήσεις.

1

Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία μεγάλη αφίσα, σχετική με το παραμύθι και τη διαφορετικότητα. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μιας μεγάλης καρδιάς απ όλα τα παιδιά μας, τα οποία είναι διαφορετικά και ξεχωριστά!

2

Πώς να πηγαίναμε, όμως, χωρίς ένα ιδιαίτερο δώρο! Και μιας και πρόσφατα οι Ηλιαχτίδες μας, πρωταγωνίστησαν σε μία έκθεση ζωγραφικής, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πορτρέτο της συγγραφέως!

3

Τέλος, τα τραγούδια που συνοδεύουν το παραμύθι, αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τα παιδιά, ένα εκ των οποίων μας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ένα μικρό δρώμενο με τα αγόρια μας να πρωταγωνιστούν σαν κουκούλια και τα κορίτσια μας σαν πεταλουδίτσες!

Στιγμές από την Εκδήλωση

11

Η εμπειρία μας, σε όλη την παραπάνω διαδικασία, μας οδήγησε σε ακόμα ένα βήμα παραπέρα! Επιστρέφοντας στην τάξη, ομόφωνα, θέλαμε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και εμείς τα δικά μας παραμύθια, εστιάζοντας στα στοιχεία που πρέπει να γράψουμε στο εξώφυλλο( τίτλο, συγγραφέα, εικονογράφο), αλλά και στην συνεργασία, αναλαμβάνοντας ο κάθενας ρόλο και αρμοδιότητα!

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να φτιάξουμε 4 παραμύθια και ο διαχωρισμός των ομάδων να γίνει με κλήρωση!

6

 Το έργο όμως των ομάδων δεν ήταν εύκολο! Έπρεπε να ανταλλάξουν απόψεις, να συμφωνήσουν για το θέμα του παραμυθιού, τον τίτλο που θα δώσουν, να καταθέσουν ιδέες για τις εικόνες που θα ζωγραφιστούν, και να καταλήξουν σε ομόφωνες αποφάσεις.

7

Πήραν ακόμα και την πρωτοβουλία ψηφοφορίας, όταν υπήρχαν έντονες διαφωνίες! Γιατί άλλωστε κύριος σκοπός μας ήταν αυτός.. Να μάθουν να βρίσκουν λύσεις και να σκέφτονται εναλλακτικούς τρόπους, όταν υπάρχουν δυσκολίες σε συνεργασίες μέσα σε ομάδες.

8

Η Νηπιαγωγός

Σοφία Ασημακοπούλου