Φυσικά ο μήνας Δεκέμβριος δεν θα μπορούσε να μην επικεντρωθεί στην αγαπημένη γιορτή όλων, μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα!  Όπως κάθε φορά, το θέμα προέκυψε από τα ίδια τα παιδιά. Από τις πρώτες ημέρες του μήνα, πολλά παιδιά μάς μιλούσαν, με ενθουσιασμό, για το δέντρο που στόλισαν σπίτι τους. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε όλοι οι κάτοικοι της Παραμυθοχώρας να κατασκευάσουμε και να στολίσουμε όλοι μαζί

το δικό μας Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Είναι μια ζωγραφιά….

Χρωματίσαμε και στολίσαμε το δέντρο, κολλώντας πάνω τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από χρωματιστές χάρτινες μπάλες που είχαν ζωγραφίσει τα ίδια τα παιδιά.

1

Και σε 3D!

Παρατηρώντας το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των παιδιών με τις κατασκευές, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, ξυλάκια, κορδέλες, πλαστελίνες, χρυσόσκονη κ.α., φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα δεντράκια, κάδρα και στολίδια που έγιναν ανάρπαστα στο καθιερωμένο bazaar των Εκπαιδευτηρίων Καντά, των Εκπαιδευτηρίων μας δηλαδή, που γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο για φιλανθρωπικό σκοπό.   

2

… αλλά και χριστουγεννιάτικες κάρτες!

Κάτω από το δέντρο κάθε παιδιού δεν πρέπει να λείπει μια χριστουγεννιάτικη κάρτα. Χιονονιφάδες, αστέρια, έλατα και δώρα στο εσωτερικό μέρος της κάρτας!!!

Λόγω του μεγέθους που είχαν τα στολίδια και του υλικού τους (χαρτόνι), απαιτούσαν την ιδιαίτερη προσοχή των παιδιών, ώστε να μην σκιστούν. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

3

Πάμε Βόρειο Πόλο;

Πόσο κρύο κάνει στο Βόρειο Πόλο, πώς ζει εκεί ο Άγιος Βασίλης,

πόσο χιονισμένο είναι εκεί το τοπίο, υπάρχουν χιονάνθρωποι;

Ιδού οι απαντήσεις: γλωσσοπίεστρα, πινέλα, χρώματα, κουμπιά, χάρτινα καπελάκια

και επιδέξια στις κατασκευές μικρά δακτυλάκια, έκαναν πάλι… θαύματα.

4

Δικά μας είναι, τα παίρνουμε και φεύγουμε….

Έχοντας στολίσει την Παραμυθοχώρα μας με διάφορα έργα-κατασκευές των παιδιών, σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να πάρουν και στο σπίτι τους στολίδια για το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έτσι λοιπόν φτιάξαμε καταπληκτικά στολίδια από απλά ανακυκλώσιμα υλικά, πηλό, χαρτόνι, κουκουνάρια κ.α.

Ο στολισμός αυτών των έργων, έγινε με τη χρήση υλικών που ενισχύουν την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας των παιδιών (μαρκαδόροι, πινέλα, ακόμη και τα ίδια μας τα χεράκια).

  5

6

Και επιτέλους παιχνίδι!

Από την καθημερινότητα μας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα διαδραστικά παιχνίδια. Έχοντας παρατηρήσει ότι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κινητοποιούν σε ιδιαίτερο βαθμό το ενδιαφέρον των παιδιών και πιο συγκεκριμένα «ο Ρούντολφ το ελαφάκι», με την ιδέα ενός παιδιού, φτιάξαμε το δικό μας μουσικοκινητικό παιχνίδι.

7

… και για καλή μας τύχη!

Τέλος, με το ρόδι, που είναι σύμβολο καλοτυχίας, φτιάξαμε ένα γούρι για το σπίτι μας. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν  τα δαχτυλάκια τους, για να φτιάξουν τους καρπούς του ροδιού και λίγη χρυσόσκονη, για να γίνουν πιο λαμπερά. Τα ρόδια μας λοιπόν ήταν έτοιμα να στολίσουν το σπίτι μας.

 8


Υπεύθυνη της Ομάδας:

              Δάφνη Θωμαΐδη