Με αφορμή τη συμμετοχή μας στην εβδομαδιαία εθελοντική περιβαλλοντική δράση, Let’s do it Greece, δόθηκε η δυνατότητα στις μικρές μας «Ηλιαχτίδες» να κοιτάξουν με μία άλλη οπτική γωνία τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και να εστιάσουν περισσότερο στη φυσική του ομορφιά.

Αφού παρατηρήσαμε και καταγράψαμε την εικόνα του κήπου μας ως προς τη βλάστηση, τα απορρίμματα και την καθαριότητά του καταλήξαμε πως αυτό που πραγματικά χρειάζεται, είναι τόσο η διατήρηση της καθαριότητάς του όσο και η αισθητική βελτίωσή του μέσα από τη δική μας έκφραση και δημιουργικότητα.

Αποφασίσαμε και οργανώσαμε σενάρια δράσεων.

Φυτέψαμε λουλούδια και λαχανικά ,για να χαρίσουμε ωραίες μυρωδιές και πιο πολύ χρώμα στον κήπο μας, χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια.

1

2

Ανέλαβαν,επίσης,να ενημερώσουν με τη δημιουργία μιας αφίσας, όλα όσα είναι απαραίτητα για την προστασία τους.

3

Ευαισθητοποιώντας τα παιδιά και θέτοντας ως στόχο την μύησή τους στον εθελοντισμό, οργανώσαμε εθελοντικό καθαρισμό του κήπου μας,με απόλυτη ευσυνειδησία.

4

Η ανάγκη να επικοινωνήσουμε τη διατηρήση της καθαριότητας και της ασφάλειας του χώρου μας, μας οδήγησε στη δημιουργία πινακίδων, τονίζοντας τη σημασία του γραπτού λόγου ,ως μέσου μεταφοράς μηνυμάτων.

5

6

Ερευνήσαμε τη δυνατότητα μείωσης των απορριμμάτων και καταλήξαμε στην ιδέα της κατασκευής κάδων σκουπιδιών.

7

Αξιοποιώντας το ενδιαφέρον των παιδιών για τα δέντρα και συνδυάζοντάς το με την παραγωγή του χαρτιού και την ιδιότητα της ανακύκλωσης, κόψαμε και κολλήσαμε εφημερίδες, σε μορφή κολάζ, γύρω από τον «πρωταγωνιστή» της ιστορίας,την οποία φανταστήκαμε και αφηγηθήκαμε στην ομάδα.

8

9

Η προσπάθεια των παιδιών ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη,χαρακτηριζόμενη από την ενεργητική τους συμμετοχή και την άμεση ανταπόκριση στους στόχους μας.

10