Ονομαζόμαστε Μελισσούλες

Γιατί μελισσούλες; Γιατί βρισκόμαστε στη σημαντική φάση της ζωής μας, καθώς «γεμίζουμε τις αποσκευές μας» με αγάπη – στοργή – γνώση – αξίες – φαντασία – παιχνίδι – γέλιο – σεβασμό – έκφραση – δημιουργικότητα – συνεργασία.

Εξάλλου η βρεφική ηλικία είναι γεμάτη από γλυκές αναμνήσεις.

Παιδαγωγικοί στόχοι

Μέσα από το παιχνίδι, τις ψυχοκινητικές ασκήσεις (συνδυασμός τραγουδιού και κίνησης), το εκπαιδευτικό υλικό (εικόνες με ζωάκια, διάφορα αντικείμενα, τις εποχές, κλπ.), αλλά και τα παραμύθια, βοηθάμε τα παιδιά να αναπτυχθούν κοινωνικά, συναισθηματικά, νοητικά και κινητικά. Η φροντίδα, η αγάπη και η ασφάλεια που τους παρέχουμε, συνδυαστικά με τα παραπάνω, τα ωθούν να κατακτήσουν σταδιακά την αυτονομία τους και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.

Όλοι οι σχεδιασμοί και οι εφαρμογές των προγραμμάτων μας έχουν στόχο:

  • Να σεβόμαστε τις ανάγκες κάθε παιδιού.
  • Να διαμορφώνουμε τον χώρο ανάλογα, ώστε το παιδί να νιώθει ευχάριστα.
  • Να δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο στο παιδί να μάθει τις παιδαγωγούς που το φροντίζουν, και να δεθεί συναισθηματικά μαζί τους. Έτσι τα νέα πρόσωπα να γίνουν οικεία.
  • Το παιδί να αντιληφθεί σταδιακά ότι η παραμονή του στον Βρεφονηπιακό Σταθμό είναι προσωρινή και μετά από κάποιες ώρες θα επιστρέψει στο σπίτι.
  • Να γίνονται διάφορες οργανωμένες δραστηριότητες, οι οποίες προσαρμόζονται στο στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται τα παιδιά.